ARHIV 2009

LIŠČKOVE NOVICE IN OBVESTILA 2009

tu 2010 ohranimo čim boljše medsebojno sodelovanje in širok krog iskrenih prijatelejv. Odkrivajmo ideje, snujmo načrte in povezujmo se v ciljih z našimi pticami, ki nas družijo. Polne kletke zdravih in lepih ptic vam želimo! Ob tej priliki vam poklanjamo Liščkov koledar za leto 2010, ki je pripravljen za tiskanje.

Želimo vam vesel Božič ter srečno, zdravo in uspešno leto 2010!

"Ekipa Lišček"

Ob iztekajočem letu 2009, se društvo Lišček zahvaljuje vsem članom, gojiteljem, ljubiteljem ptic in ostalim prijateljem za uspešno sodelovanje v letu 2009! Želimo si, da tudi v prihajajočem le

14.12.2009 Člani društva Lišček uspešno razstavlajali ptice na državni razstavi ptic v Beltincih. Državne razstave ptic so se udeležili člani društva: Zupanc Niko, Rozman Rafko, Škulj Milan, Čadež Silvo, Šolar Aleš, Osterman Jože, Remic Miha in Remic Franci. Sodelovali smo s 47 pticami in osvojili 24 medalj in en naslov "šampiona". Zupanc Niko je osvojil eno srebrno medaljo s kanarčkom opal. Rozman Rafko dve srebrni medalji s kolekcijama španskih miniaturnih kanarčkov in riževcev in eno bronasto medaljo s španskim miniaturnim kanarčkom. Silvo Čadež po eno srebrno medaljo s papigo standard cimetno modra in bronasto medaljo s papigo standard perla zelena. Aleš Šolar je osvojil zlato medaljo s zeleno papigo standard normal in dve srebrni medalji s papigama standard sivozeleni normal in avstralsko lisasti. Remic Miha je osvojil eno srebrno medaljo s papigo standard perla zelena in dve bronasti medalji s standard papigama perla modra in perla dvojni faktor rumena. Remic Franci je osvojil eno zlato medaljo s papigo standard perla zelena in srebrno medaljo s papigo standard leswing. Najuspešnejši med člani društva Lišček pa je bil Milan Škulj, ki je svojo šampionsko sezono po Celovcu, Šenčurju in Ronkah zaključil še s četrtim naslovom šampiona na državni razstavi med eksoti s ptico "špic amadina". Omenjeni je poleg tega osvojil še 10 medalj in sicer, dve zlati medalji s japonskim galebčkom in špic amadino, pet srebrnih medalj s japonskim galebčkom, gould amadino, špic amadino, trobarvo papagaj amadino in srebrnokljunčkom. Poleg tega je osvojil še tri bronaste medalje s bizen amadino, trobarvo papagaj amadino in srebrnokljunčkom.

R.F.

12.12.2009 Rezultati državne razstave ptic Beltinci Ta vikend poteka v Betincih državna razstava ptic. Rezultati po skupinah so naslednji: Šampion v skupini »lipokromski kanarčki« recesivno beli, Jože Kolander (DVVP Trbovlje)

Šampion v skupini »melaninski kanarčki«, melanin opal brez R faktorja Sergij Bezjek (Obalno društvo Izola)

Šampion v skupini »postavni kanarčki« five fancy, Slavko Kolmanič (DVVP Maribor)

Šampion v skupini »eksoti« špic amadina, MILAN ŠKULJ (DVVP Lišček Kranj)

Šampion v skupini »favna evrope« kalin, Rajko Horvat (DVVP Kočevje)

Šampion v skupini »standard papige« avstralsko lisasti Ivan Hafner (DVVP Škofja Loka)

Šampion v skupini »male papige " agaporniz rozenkolis Ennio Tomasett (DVVP Nova Gorica)

Šampion v skupini »srednje in velike papige " mali aleksander Ivan Ramšak (DVVP Koroška)

Podrobni rezultati celone razstave so dosegljivi na spletni strani društva Beltinci

R.F.

10.12.2009 OGLED SEJEMA PTIC Straubing, Bavarska, Nemčija Društvo za varstvo in vzgojo ptic Lišček Kranj organizira ogled sejma ptic v STRAUBINGU blizu Passau-va (Bavarska) v Nemčiji. Sejem ptic bo v nedeljo 17.01.2010 in bo potekal ločeno od ostale perutnine, ki bo 6.1. Vabimo Vas, da se nam pridružite, da skupaj obiščemo enega večjih evropskih sejmov ptic in opreme za gojitelje ptic. Sejem se bo odvijal v novi sejemski hali na cca 2000m² površine. Cene ptic so tukaj nižje, kot v nekaterih drugih predelih Evrope. Sejem je primeren za vse gojitelje in ljubitelje ptic. Več si lahko preberete v podrobnem razpisu tukaj....R.F.

9.12.2009 Vabilo - sestanek članov društva bo v torek 15.12.2009, od 18. ure naprej v gostišču “Klub KOVAČ” v Naklem. Dnevni red: donaročilo obročkov, državna razstava ptic Beltinci, svetovna razstava na Portugalskem, poravnava finančnih obveznosti do društva, obisk sejma ptic v Straubingu, srečanje članov društva in njihovih družinskih članov ob novem letu, razno...R.F.

8.12.2009 Ronke pri Trstu - Italija V Ronkah je zadnji vikend v novembru potekala mednarodna razstava ptic. Razstave so se udeležili tudi nekateri slovenski gojitelji ptic. Iz društva Lišček se je razstave kot razstavljalec s svojimi pticami udeležil član društva Milan Škulj . Razstavljal je eksote. Dosegel je zelo lep uspeh, saj je v skupini "eksoti" postal ŠAMPION s ptico šilorepa amadina (špic amadina). Poleg tega je osvojil 3 zlate medalje, 1 srebrno in 3 bronaste medalje. Iskrene čestitke! R. F.

7.12.2009 Beltinci Ta konec tedna se bo v športni dvorani Beltici odvijalo 18. državno prvenstvo ptic Slovenije. Prireditelj je društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci. Na državni razstavi bo razstavljeno preko 1100 ptic, kar bo sigurno lepa paša za oči. Iz društva Lišček se bo državne razstave udeležilo 8 gojiteljev s 47 pticami.

Program prireditve je naslednji:

10.12.2009 četrtek - sprejem ptic od 13.00 ure naprej

11.12.2009 petek - ocenjevanje ptic

12.12.2009 sobota - razstava odprta za obiskovalce od 9.00 do 19.00 ure

13.12.2009 nedelja - razstava odprta za obiskovalce od 9.00 do 14.00 ure, podelitev priznanj ob 12.30 uri, prevzem ptic po 14 uri.

Vredno ogleda za vse ljubitelje in gojitelje ptic!

R.F.

2.12.2009 Mednarodni sejem ptic v Straubingu, Bavarska, Nemčija bo v nedeljo 17.1.2010 od 6. ure naprej. To je sejem ptic, ki poteka sedaj ločeno od sejma ostale perutnine, ki poteka na istem prizorišču 6.1. Društvo Lišček bo organiziralo ogled tega sejma s posebnim avtobusom. Razpis za ogled ptičejega sejma v Straubingu bomo objavili v naslednjih dneh, ko bodo urejene vse formalnosti okrog rezervacije avtobusa.R.F.

1.12.2009 Zagorje ob Savi Izšla je okrožnica predsednika ZDVVP Slovenije ob prihajajoči državni razstavi v Beltincih in pogojih za sodelovanje na svetovni razstavi januarja 2010 na Portugalskem. Podrobnosti ... R.F.

30.11.2009 V mapo KORISTNO smo dodali Obrazec gnezda 1 in obrazec gnezda 2 za vodenje evidenc, kot pripomoček gojiteljem pri razplodu ptic za urejanje lastnih evidenc. Za ljubitelje in gojitelej standard papig pa je dodana tema Način ocenjevanja papig standard - avtor Remic Franci. Gradivo za seminar zbora sodnikov pri ZDVVP Slovenije leta 2008. Na nekaj primerih je pokazan način ocenjevanja papig standard skozi ocenski list in katere so najbolj pogoste napake, na katere morajo biti pozorni tako gojitelji pri vzgoji in sodniki pri ocenjevanju. R.F.

25.11.2009 V GALERIJO smo dodali album Regijska razstava Lišček 2009 z utrinki iz letošnje razstave.

R.F.

22.11.2009 Ogledali smo si razstavo ptic v Reggio Emilia Italija. V soboto 21.11. 2009 smo se v ranih jutranjih urah odpravili na ogled velike razstave in sejma ptic v Reggio Emilia v Italiji. Pot nas je vodila preko Ljubljane, mejnega prehoda Fernetiči, Padske nižine mimo Bolonije v Reggio Emilia. Po šestih urah prijetne vožnje smo prispeli na prizorišče. Takoj se vidi, da tukaj poteka res velik dogodek. Na vsakem koraku gneča, nekateri prodajo opremo in svoje ptice kar na parkirišču že pred razstaviščem. Ob vstopu na razstavišče nas je čakalo prvo presenečenje, saj so organizatorji ponovno podražili vstopnino. Vse skupaj se dogaja v treh velikih razstaviščnih halah. Razstava ptic je potekala v eni hali, kjer je bilo razstavljeno preko 10.000 ptic. Prodaja ptic poteka v drugih dveh halah, kjer se je prodajalo cca 20.000 ptic Del druge hale je bil namenjen golobom in nekaterim drugimi ljubljenčkom. Organizator je letos za razstavo in prodajo perutnine postavil še dodatni šotor. Še en dokaz, kako se dogajanje na tej prireditvi vse bolj širi. Da ne govorimo o parkirnih površinah pred dvoranami, ki jih je res veliko, pa so bile vse zasedene, še okoliški pločniki so bili zaparkirani, kar prejšna leta ni bilo opaziti. Obiskovalcev je res veliko, verjetno že kar preveč, saj postaja pri stojnicah komuniciranje skoraj nemogoče zaradi vsesplošne gneče. In če še strnemo nekja vtisov. Razstava ptic je res velika in pregledna. Opazno se je povečalo število malih razstavnih skobčevk, če povšalno primerjamo s večjimi standard papigami, jih je bilo že kar polovico. Torej se je pričel trend obračati v korist navadnih skobčevk. Isti trend je bil opazen tudi tudi pri prodaji ptic, malih skobčev za nakup je res veliko, stojnic s standard papigami skoraj nič, 2 ali 3. Pri prodaji ptic je bil opaženo tudi veliko število liščkov, ki se prodajo od navadnih pa sibirskih v najrazličnejših mutacijah. Tudi stojnic z najrazličnejšo opremo in hrano za gojenje ptic je bilo ogromno. Kaj pa cene? Cene ptic so visoke, je pa izbor res pester, oprema in hrana za ptice pa v mejah normale.

V poznih popoldanskih urah se je naša odprava v režiji društva Lišček vrnila nazaj v Slovenijo s polno novih vtisov. Če zanemarimo nekaj prej naštetih motečih dejstev, pa na koncu prevlada, da se vseno splača obiskati tak dogodek. Nekateri rejci so se vrnili z novimi primerki ptic za njihove jate, drugi s opremo in pripomočki, vsak je kaj našel zase in svoj hobi, če ne drugega pa kakšno novost ali novo idejo.

R.F.

16.11.2009 Še nekaj prostih mest na avtobusu za ogled razstave ptic REGGIO EMILIA Italija v soboto 21.11.2009

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Lišček Kranj tradicionalno organizira ogled velike razstave ptic in ostale perutnine v REGGIO EMILIA v Italiji, v soboto 21.11.2009. Odhod na razstavo bo v soboto 21.11.2009 po naslednjem razporedu:

- ob 02.05 uri Škofja Loka izpred Tehnika

- ob 02.30 uri NAKLO, izpred doma Janeza Filipiča (kulturni dom, za hotelom Marinšek)

- ob 02.35 uri Kranj, hotel CREINA

Po predhodnem dogovoru je možen vstop na avtobus tudi na lokacijah Medvode, Ljubljana-Šiška, AC počivališče LOM Logatec, mejni prehod Fernetiči. Prihod na razstavišče v Reggio Emilia je predviden med 8.30 in 9.00 uro. Povratek domov bo po 14. uri oziroma po dogovoru v avtobusu.

Cena izleta je odvisna od zasedenosti avtobusa in cene goriva. Informativno je cena trenutno naslednja:

49 oseb - 32EUR, 45 oseb - 35EUR, 40 oseb - 38EUR, 35 oseb - 42EUR

Poskrbljeno bo tudi za hrano, kot ponavadi sendviči, narezek in pijača sok, pivo, aperitiv...Prijave z vplačilom akontacije 30EUR sprejema do zasedbe avtobusa Franci Remic TEL.: 041/571-390.

Vabljeni vsi gojitelji in ljubitelji ptic!

R.F.

14.11.2009 Zagorje ob Savi, Šempeter pri Novi Gorici Ta vikend sta se odvijali dve razstavi ptic. V Zagorju ob Savi je potekala še druga regijska razstava ptic " Odprto prvenstvo ptic Zasavja 2009", ki jo priredilo DVVP Trbovlje, pod odkriljem ZDVVP Slovenije. Na razstavi je sodelovalo 28 gojiteljev iz devetih društev, s 305 pticami. Šampioni so postali naslednji gojitelji s svojimi pticami:

ŠAMPION RAZSTAVE: Kalin 92 točk, HORVAT RAJKO

Šampion v skupini »lipokromski kanarčki« recesivno beli, 92 točk, HORVAT RAJKO

Šampion v skupini »melaninski kanarčki« Melanin satine lipokrom rumeni pastel, 92 točk PAJEK MIHA

Šampion v skupini »postavni kanarčki« Gloster consort neintenzivni, 91 točk VESENJAK BOJAN

Šampion v skupini »križanci in favna evrope« kalin, 92 točk HORVAT RAJKO

Šampion v skupini »eksoti« Avstralska zebrica rjavi normal, 91 točk CILENŠEK TEA

Šampion v skupini »standard papige« temno modri normal 91 točk HORVAT KAREL

Šampion v skupini »srednje papige« Rozela mutacija, 90 točk HORVAT ZLATA

Šampion v skupini »velike papige« Modročela amazonka, 91 točk ČUŠ JANKO

V Šempetru pri Novi Gorici pa je poteka močna društvena razstava ptic, ki jo priredilo DVVP Nova Gorica. Na razstavi je bilo razstavljenih preko 700 ptic članov društva. Podrobnejše rezultate si lahko ogleta na spletnih straneh DVVP Nova Gorica .

R.F.

11.11.2009 Regijska razstava "Lišček 2009" v medijih O regijski razstavi ptic "Lišček 2009", ki je potekala pretekli vikend v Šenčurju, je včeraj poročal časopis Gorenjski glas. Enak članek je bil danes objavljen na spletnem portalu Siol.net, v rubriki lokalne novice.Članek si lahko ogledate na povezavi http://www.siol.net/slovenija/lokalne_novice/gorenjska/2009/11/na_razstavi_preko_petsto_ptic.aspx .

R.F.

10.11.2009 Vabilo DVVP Nova Gorica na društveno razstavo ptic: Ob 30. letnici obstoja DVVP Nova Gorica organiziramo društveno razstavo, na kateri bo sodelovalo skoraj 700 ptic. Vljudno vabimo vse gojitelje in ljubitelje ptic, da nas obiščejo telovadnici Biotehniške šole v Šempetru pri Gorici in sicer v soboto 14.11.2009 od 09.00 do 19.00 ure ter v nedeljo 15.11.2009 od 09.00 do 16.00 ure. Obveščamo vse gojitelje, da bo v nedeljo od 13.00 ure dalje možno kupit tudi razstavljene ptice.

Veselimo se srečanja z vami.

Predsednik društva: Črtomir Zakrajšek

6.11.2009 Šenčur - Rezultati regijske razstave »Lišček 2009« Regijska razstava ptic je potekala v Šenčurju od 6. – 8.11.2009. Sodniki so jih skrbno ocenili. Na razstavi je sodelovalo 66 gojiteljev, s 513 pticami. Tukaj si lahko ogledate podrobne rezultate po skupinah in seznam nastopajočih gojitelejv. Šampioni pa so postali naslednji gojitelji s svojimi pticami:

ŠAMPION RAZSTAVE: Eksoti - špic amadina 93 točk, kletka 337, MILAN ŠKULJ

Šampion v skupini »lipokromski kanarčki« recesivno beli, 93 točk, ANTON LISEC

Šampion v skupini »melaninski kanarčki« satine, 93 točk RAJKO HORVAT

Šampion v skupini »postavni kanarčki« gloster corona, 91 točk BOŠKO SIMEUNOVIČ

Šampion v skupini »križanci« kalinka x meh. kalin, 91 točk MARKO GOVEKAR

Šampion v skupini »eksoti« špic amadina, 93 točk MILAN ŠKULJ

Šampion v skupini »favna evrope« kalin, 92 točk RAJKO HORVAT

Šampion v skupini »standard papige« zelena normal 92 točk TOMAŽ GRAJZAR

Šampion v skupini »srednje papige« nimfa 91 točk FRANC PETELINKAR

Šampion v skupini »velike papige« rdečekrila papiga, 91 točk ŠTEFAN KURNIK

Šampion »kolekcija« recesivno beli, 366 točk GORAZD LISEC

R.F.

20.9.2009 30 let DVVP Ilirska Bistrica DVVP Iliskra Bistrica v tem letu tudi obeležuje 30 letnico delovanja. Obletnico so proslavili v soboto 12.9.2009 s družabnim srečanjem, na katerem so bili prisotni poleg članov društva, tudi člani predsedstva DVVP Slovenije, predstavniki lokalnih oblasti in seveda na srečanju so bili prisotni tudi nekdanji ustanovitelji in začetniki ptičarske dejavnosti v Sloveniji. Ob tej priliki je DVVP Ilirska Bistrica izdalo priložnostno brošuro, v kateri je nazorno prikazana dejavnost društva skozi čas, ki je bila pomembna za vsa dogajanja tudi v širšem obsegu za Slovensko ptičarsko dejavnost. S pomočjo zveze DVVP Slovenije bo brošura posredovana na vsa društva za varstvo in vzgojo ptic v Sloveniji, ki so člani le te. Člani DVVP Lišček Kranj ob tej priliki iskreno čestitamo članom DVVP Ilirska Bistrica za pomemben jubilej, z željo po uspešnem delovanje društva tudi v naprej!

R.F.

1.10.2009 Sestanek članov društva bo v sredo 7.10.2009 ob 19. uri, v gostišču “Klub KOVAČ” v Naklem.

Dnevni red: Obročki, razstave ptic, organizacija regijske razstve ptic v Šenčurju, obisk Razstave ptic Regio Emilia Italija, razno…. Vabljeni vsi člani društva!

R.F.

2.11.2009 Razstava ptic »Lišček 2009« v Šenčurju 6., 7. in 8.11.2009 Društvo za varstvo in vzgojo ptic “Lišček Kranj” se ukvarja z varstvom zunanjih ptic ter z vzgojo vseh vrst sobnih ptic. Člani društva vsako leto v mesecu novembru organiziramo razstavo ptic, ki zadnja leta že po tradiciji poteka v občini Šenčur. Pri organizaciji same razstave smo naleteli na veliko razumevanje in naklonjenost g. župana Mira Kozelja, za kar se mu že v naprej prav lepo zahvaljujemo! Razstava je organizirana pod okriljem ZDVVP Slovenije, kateri se ravno tako zahvaljujemo za sodelovanje !

Sama razstava ima regijski značaj. Veseli nas, da bodo tudi na letošnji regijski razstavi ptic sodelovali rejci iz vseh gorenjskih društev, kakor tudi rejci iz drugih društev po Sloveniji. Na njej bo tudi ocenjevanje ptic, ki bodo razvrščene v osem skupin od barvnih kanarčkov, postavnih kanarčkov, eksotov, križancev favne Evropa, papig skobčevk, srednjih in velikih papig. Sodniki jih bodo skrbno ocenili, najboljše pa bodo dobile pokale in priznanja. Na razstavi bo razstavljeno 513 ptic, od 66 rejcev iz 15 slovenskih društev, ki bodo razvrščene v že prej omenjene skupine. Na sami razstavi boste lahko izvedeli še več o delovanju društva in njihovih članih. Veseli bomo tudi vaših vprašanj.

Vse, ki vas zanima ptičje petje, lepota njihovega perja, vzgoja in pa gojitev ptic, vabimo, da obiščete našo razstavo ptic. Razstava ptic bo v Domu krajanov v Šenčurju, v petek 6., soboto 7. in nedeljo 8. novembra 2009. Razstava bo za obiskovalce odprta v petek od 15. do 18. ure, v soboto od 9. do 18. ure, v nedeljo pa od 9. do 16. ure. V nedeljo po 16. uri bo podelitev priznanj najboljšim gojiteljem. Vljudno vabljeni!

Vse gojitelje - razstavljalce pa prav lepo pozdravljamo! Zahvaljujemo se vam za zaupanje in prijavo ptic na regijsko razstavo “Lišček 2009”. Želimo vam obilo veselja in uspeha ob razstavljanju ptic. Člani društva Lišček se veselimo ponovnega srečanja z vami. Dobrodošli!

R.F.

31.10.2009 Izšel je razpis za državno 18. državno razstavo ptic Slovenije 2009,

ki bo v Beltincih od 10. - 13. 12. 2009. Razpisni pogoji so objavljeni na spletni strani prireditelja državne razstave "Slavček Beltinci", lahko pa jih dobite tudi tukaj: Razpis 2009 DP Beltinci, Prijavni list DP , Tekmovalne skupine. Zaključek prijav za državno razstavo je 25.11.2009.

R.F.

25.10.2009 UDINE - Italija Ta vikend je v Udinah potekala tradicionalna mednarodna razstava ptic. Razstave se radi udeležujejo tudi slovenski gojitelji ptic, nekateri kot razstavlajlci, drugi kot obiskovalci. Iz društva Lišček se je razstave kot razstavljalec udeležil član Silvo Čadež. Razstavljal je papige standard. S cimetnima papigama standard je osvojil 2 zlati medalji. Iskrene čestitke! Podrobnejše rezultate celotne razstave si lahko ogledate tukaj. Šampioni razstave pa so predstavljeni tukaj. Kot sodniki ocenjevalci so na razstavi ocenjevali iz Slovenije: Karel Gjergek, Iztok in Dejan Cilenšek in Črtomir Zakrajšek.

R.F.

22.10.2009 Sestanek članov društva bo v sredo 28.10.2009 ob 19. uri, v gostišču “Klub KOVAČ” v Naklem. Dnevni red: Izvedba regijske razstave "Lišček 2009"; Regijska razstava ptic Zasavje 2009; Razstava ptic Regio Emilia Italija; Brezplačni test spola ptice; Razno

R.F.

14.10.2009 Prenovljena spletna stran zveze DVVP Slovenije Spletna stran zveze društev za varstvo in vzgojo ptic Slovenije ima prenovljene spletne strani. Vstop na prenovljene spletne strani ZDVVP Slovenije je na povezavi http://zdvvps.110mb.com/.

R.F.

12.10.2009 OGLED RAZSTAVE PTIC V REGGIO EMILIA - Italija Društvo za varstvo in vzgojo ptic Lišček Kranj tradicionalno organizira ogled velike razstave ptic in ostale perutnine v REGGIO EMILIA v Italiji, v soboto 21.11.2009. Odhod na razstavo bo v soboto 21.11.2009 po naslednjem razporedu:

- ob 02.05 uri Škofja Loka izpred Tehnika

- ob 02.30 uri NAKLO, izpred doma Janeza Filipiča (kulturni dom, za hotelom Marinšek)

- ob 02.35 uri Kranj, hotel CREINA

Po predhodnem dogovoru je možen vstop na avtobus tudi na lokacijah Medvode, Ljubljana-Šiška, AC počivališče LOM Logatec, mejni prehod Fernetiči. Prihod na razstavišče v Reggio Emilia je predviden med 8.30 in 9.00 uro. Povratek domov bo po 14. uri oziroma po dogovoru v avtobusu.

Cena izleta je odvisna od zasedenosti avtobusa in cene goriva. Informativno je cena trenutno naslednja:

49 oseb - 32EUR, 45 oseb - 35EUR, 40 oseb - 38EUR, 35 oseb - 42EUR

Poskrbljeno bo tudi za hrano, kot ponavadi sendviči, narezek in pijača sok, pivo, aperitiv...Prijave z vplačilom akontacije 30EUR sprejema do zasedbe avtobusa Franci Remic TEL.: 041/571-390.

Vabljeni vsi gojitelji in ljubitelji ptic! V primeru nezadostnega števila prijavljenih oseb, manj kot 35 do 15.11.2009, si organizator pridržuje pravico do odpovedi izleta.

R.F.

4.10.2009 Spletna stran DVVP Slavček Beltinci Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Belntinci ima novo prenovljeno spletno stran. Pozdravljamo postavitev nove spletne strani društva in upamo, da bo lahko prispevala veliko koristnih informacij k popularizaciji naše dejavnosti širši javnosti. Spletna stran deluje na naslovu http://slavcek.spletoo.com/ . Spletno stran DVVP Slavček Beltinci smo uvrstili med povezave na naši spletni strani. Omenjeno društvo je v letošnjem letu prireditelj državne razstave ptic Slovenije od 10. - 13.12. 2009 v Beltincih. R.F.

3.10.2009 Trbovlje DVVP Trbovlje je priredilo že 12. odprto prvenstvo papig standard Slovenije. Prvenstva se je udeležilo 12 gojiteljev s 130 pticami. Iz društva Lišček Kranj smo se prvenstva udeležili člani Aleš Šolar, Tomaž Grajzar, Miha Remic in Franci Remic. S svojmi pticami smo dosegli zelo lep uspeh. Aleš Šolar je osvojil 7 zlatih, 1 srebrno, 1 bronasto medaljo, Tomaž Grajzar je osvojil 3 zlate, 4 srebrne in 4 bronaste medalje, Miha Remic je osvojil 2 zlati, 2 srebrni, 1 bronasto medaljo, Franci Remic je osvojil 1 zlato in 1 srebrno medaljo. Aleš Šolar je postal šampion razstave s papigo standard Avstralsko lisasti mladi in šampion med starimi nasprotni spol s papigo standard cimet zeleni normal. Tomaž Grajzar je postal s papigo standard v skupini opalin zeleni mladi šampion nasprotnega spola. Skupni rezultati - šampioni :

- Šampion razstave Aleš Šolar Avstralsko lisasti mladi

- Najboljši nasprotni spol razstave Tomaž Grajzar opalin zeleni mladi

- Šampion mladi Aleš Šolar Avstralsko lisasti

- Najboljši nasprotni spol mladi Tomaž Grajzar opalin zeleni

- Šampion stari Ivan Hafner Avstralsko lisasti

- Najboljši nasprotni spol stari Šolar Aleš cimet normal zeleni

- Šampion med kolekcijami Ivan Hafner s kolekcijo papig standard zeleni normal

V skupnem točkovanju gojiteljev je osvojil 1. mesto Ivan Hafner s 74 točkami, 2. mesto Tomaž Grajzar s 43 točkami in 3. mesto Aleš Šolar s 37 točkami.

R.F.

15.9.2009 RAZSTAVA PTIC LIŠČEK 2009 Objavljen je razpis in tekmovalne skupine za regijsko razstavo "Lišček 2009", ki bo v Šenčurju od 5. - 8.11.2009. Več podrobnosti o sami razstavi je predstavljeno v rubriki RAZSTAVE PTIC.

R.F.

10.9.2009 ZANIMIVI TERMINI RAZSTAV Približuje se jesenski čas, ko postanejo zopet aktualne razstave ptic, predvsem za nas gojitelje. Nekaj zanimivih terminov:

3.10.2009 DVVP Trbovlje prireja 12. odprto prvensto papig Standard Slovenije, ki bo potekalo v prostorih AMZS Trbovlje (pravilnik, prijavnica)

24.- 25. 10. 2009 Udine - mednarodna razstava ptic, prireja Ass. Friulana

29. 10. - 1.11.2009 Celovec 2. Odprto mednarodno prvenstvo združenj "Alpe-Adri-Championat prireja Društva ljubiteljev ptic iz Celovca

5. - 8. 11.2009 Šenčur Regijska razstava ptic LIŠČEK 2009 preditelj naše društvo Lišček Kranj (razpis, tekmovalne skupine)

13. - 15.11.2009 Zagorje ob Savi Društvo za varstvo in vzgojo ptic Trbovlje v sodelovanju z Zvezo društev za varstvo in vzgojo ptic Slovenije razpisuje prijavne in tekmovalne pogoje za Odprto prvenstvo ptic Zasavja, ki bo potekalo od 13.11.2009 do 15.11.2009. (Razpis, prijavnica)

13. -15.11.2009 Šempeter pri Novi Gorici DVVP Nova Gorica prireja društveno razstavo ptic

21. - 22.11.2009 Reggio Emilia Italija Velika mednarodna razstava in sejem ptic

10. - 13.12. 2009 Beltinci Državna razstava ptic Slovenije, prireditelj društvo"Slavček" Beltinci

R.F.

31.8.2009 PTIČARSKI PIKNIK Letošnji ptičarski piknik društva Lišček je potekal v soboto 29.8.2009 v Hrastjah pri lovski koči. To je bil že 11. tradicionalni ptičarski piknik, ki je bil prvotno združen s ptičarskim semenjem, ki pa žal danes ne obstaja več. Kljub deževni in turobni soboti se nas je zbralo precej naših članov, njihovih družinskih članov, prijateljev in gostov iz drugih društev. Iz sosednjih društev so se udeležili piknika člani iz društev Kalinka Tržič in Aleš Pavlin Škofja Loka. Posebej pa smo bili veseli obiska članov Društva ljubiteljev ptic iz Celovca iz sosednje Avstrije. Namen njihovega obiska je bil poglobitev sodelovanja med društvi. Ob tej priložnosti so nam predstavili in razdelili razpis za 2. Odprto mednarodno prvenstvo združenj "Alpe-Adri-Championat" v Celovcu, ki bo potekalo od 29.10. do 1.11.2009 v Celovcu. Tega prvenstva se je v preteklem letu udeležilo že kar nekaj naših članov, ki so se zelo pohvalno izrazili o samem poteku razstave. Veseli pa smo bili tudi njihovega darila in se jim ob tej priliki za to gesto še enkrat posebej zahvaljujemo! Kot sem že omenil, je kljub deževni soboti, sam piknik potekal v veselem vzdušju in prijetnem srečanju med gojitelji in njihovimi prijatelji. Posebna zahvala gre našemu članu Romanu, ki je bil gostitelj tega piknika, nato kuharju Teotu, ki nam je znal pripraviti zelo okusne dobrote iz žara in seveda kar spada zraven, Rafkotu za logistično preskrbo piknika, harmonikarju Jožetu za glasbeno oskrbo in seveda vsem ostalim, ki so s čimer koli prispevali k uspešni izvedbi piknika. Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj. Ostali utrinki so dostopni v Galeriji, v albumu 11. ptičarski piknik Hrastje 29.8.2009

R.F.

22.8.2009 VABILO NA PTIČARSKI PIKNIK

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Lišček Kranj prireja 11. tradicionalni ptičarski piknik. Družabno srečanje gojiteljev in ljubiteljev ptic bo potekalo v soboto 29.8.2009, od 12. ure dalje, pri Lovski koči v Hrastajah pri Kranju - za orentacijo: lovska koča se nahaja za trgovino Agromehanika v Hrastjah. Za jedačo in pijačo bo dobro poskrbljeno.

Vljudno vabljeni vsi gojitelji in ljubitelji ptic!

Dodatne informacije:

Ivan Posavec: tel.: 041/582-139

Remic Franci tel.: 041/571-390

20.7.2009 Regijska razstava LIŠČEK 2009 Društvo za varstvo in vzgojo ptic Lišček Kranj prireja regijsko razstavo ptic »LIŠČEK 2009«. Regijska razstava ptic bo potekala v Domu krajanov v Šenčurju pri Kranju. Razstava bo potekala od četrtka 5. 11. do nedelje 8.11.2009

PROGRAM PRIREDITVE:

Četrtek: 05.11.2009 Sprejem ptic od 15. – 19. ure

Petek: 06.11.2009 Ocenjevanje ptic; razstava za obiskovalce odprta od 15.– 18. ure

Sobota: 07.11.2009 Razstava za obiskovalce odprta od 9 .– 18. ure

Nedelja: 08.11.2009 Razstava za obiskovalce odprta od 9. – 16.30 ure

Ob 16.30 uri podelitev nagrad

Ob 17. uri izdaja ptic:

Razpis in razpisni pogoji bodo objavljeni naknadno!

R.F.

13.6.2009 30let DVVP Aleš Pavlin Škofja Loka. V letošnjem letu DVVP Aleš Pavlin praznuje 30 letnico obstoja društva. 30 letnico društva so člani društva obeležili s piknikom članov in njihovih družinskih članov v Virlogu pri Škofji Loki. Prisotni smo bili tudi gostje iz našega društva. Srečanje je minilo ob prijetnem medsebojnem druženju. Članom društva se zahvaljujem za njihovo gostoljubje, posebej še njihovemu predsedniku Slavku Dobrajcu, z željo v naprej po uspešnem delovanju društva , kot tudi po nadaljnjem uspešnem medsebojnem sodelovanju društev. R.F.

13.6.2009 Čiščenje kletk Danes se nekaj članov društva zbralo na skladiščni lokaciji društvene opreme. Skupaj s gospodarjem društva Silvotom so se lotili čiščenja razstavnih kletk. Nekaj jih je bilo izločenih za nadaljnja popravila. Očiščene kletke sedaj že čakajo pripravljene na novo razstavo. R.F.

12.6.2009 Prenova spletnih strani DVVP Lišček Kranj. Kot lahko opazite smo posodobili in grafično preoblikovali spletne strani društva. Še naprej se bomo trudili, da čim bolj učinkovito predstavljamo dejavnost društva tako našim zvestim članom, kakor tudi našim naključnim in ostalim obiskovalcem spletnih strani društva. Ob tej priliki se zahvaljujemo dosedanjemu uredniku spletnih strani Alešu Belehar za čas in trud, ki ga je vlagal v izdelavo in vzdrževanje spletnih strani društva. Enaka zahvala gre tudi članoma Maticu Medja in Mihu Gašperlinu, ki sta bila pobudnika prenove spletnih strani društva. Miha Gašperlin bo v bodoče vzdrževalec spletnih strani. R.F.

31.5.2009 VABILO za člane Vabim te na sestanek društva, ki bo v PONEDELJEK 08.06.2009 ob 19. uri, v gostišču “Klub KOVAČ” v Naklem.

  1. Naročilo obročkov za leto 2010. Cena navadnih obročkov je 0,5EUR, cena obročkov, ki so debelejši, večjega premera in trši kot navadni pa je 0,6EUR. To je glavno naročilo za leto 2010. Še vedno je limit minimalnega naročila 25 obročkov, potem lahko za ostale vrste tudi manj, vendar minimalno 10. Za eventuelne zamudnike sprejemam naročila osebno pri meni doma do vključno petka 12.6.2009. Naročilo velja, če je plačano!

 1. Razno

18.5.2009 Izlake V soboto 16.5.2009 je v Izlakah je potekala redna skupščina zveze društev za varstvo in vzgojo ptic Slovenije. Skupščine ZDVVP Slovenije so se iz DVVP Lišček udeležili člani društva Aleš Šolar, Janez Valter in Jože Ottowitz, ki so bili ob enem tudi prejemniki priznanj zveze. Aleš Šolar je bil dobitnik srebrnega znaka zveze, Janez Valter in Jože Ottowitz pa sta bila dobitnika pisnega priznaja zveze. Iskrene čestitke dobitnikom priznaj. Poleg omenejnih članov društva Lišček sta bila na skupščini ZDVVP Slovenije udeleženca še člana društva Janez Rant in Ivan Posavec, ki sodelujeta v organih ZDVVP Slovenije. R.F.

18.3.2009 Podbrezje V gostilni pri Slavki je potekala skupščina članov društva Lišček Kranj. Letošnje leto je bila skupščina volilna. V organe društva so bili izvoljeni naslednji člani društva:

Predsednik: Ivan Posavec

Podpredsednik :Aleš Šolar

Tajnik: Franci Remic

Blagajnik: Franci Snedec

Gospodar: Silvo Čadež

Po opravljeni skupščini društva, ki je potekala konstruktivno, smo se člani društva zadržali še na daljšem družabnem srečanju članov. R.F.

16.3.2009 Redni letni občni zbor članov društva bo v petek 27.3.2009 ob 19. uri v gostilni pri Slavki (Marinšek Viki) v Podbrezjah. Vljudno vabljeni vsi člani društva!

16.2.2009 VABILO za člane Vabim te na sestanek društva, ki bo v četrtek 19.02.2009 ob 19. uri, v gostišču “Klub KOVAČ” v Naklem.

Dnevni red:

Razdelitev obročkov iz donaročila

Organizacija občnega zbora – predvideti datum, ostali predlogi glede občnega zbora….

R.F.

1.2.2009 Svetovna razstava ptic Italija Piacenza. Letošnja svetovna razstava ptic je potekala v sosednji Italiji v Piacenzi od 17. – 25. januarja. Svetovne razstave se je udeležilo tudi kar nekaj gojiteljev ptic iz Slovenije, ki so včlanjeni v ZDVVP Slovenije. Trije udeleženci iz Slovenije so svojimi pticami dosegli poseben uspeh, saj jim je uspelo izmed 27.000 razstavljenih ptic, osvojiti medalje: Dobitniki medalj iz Slovenije so:

- Ivan Hafner iz društva Aleš Pavlin Škofja Loka, zlata medalja v skupini papige standard Avstralsko lisaste in bronasta medalja v skupini papige standard zelene normal

- Željko Furlan iz društva Ilirska Bistrica, zlata medalja v skupini kanarčki pevci malino

- Silvo Urdih iz društva Ajdovščina, bronasta medalja v skupini križanci favna Evrope x kanarček.

Vsem dobitnikom medalj iskreno čestitamo! R.F.

19.1.2009. Srečanje članov društva in njihovih družinskih članov ob novem letu. Po ogledu ptičjega sejma v Straubingu, smo organizirali v mesecu januar še dokaj posrečeno srečanje članov društva in njihovih družinskih članov ob novem letu. Sobotno januarsko popoldne nam je udeležencem minilo v prijetnem medsebojnem druženju. Hvala našemu članu Jožetu Ostermanu za glasbeno oskrbo s harmoniko. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji slik, v mapi »Liščkovo novoletno srečanje" .

R.F.

Priloge (2)

  • Koledar.pdf - dne 23. dec. 2009 21:12 avtor Franci Remic (različica 1) Odstrani

  • 136 k Prikaži Prenos

  • okroznica_271.pdf - dne 1. dec. 2009 22:07 avtor Franci Remic (različica 1) Odstrani

  • 148 k Prikaži Prenos